Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
mama.jpg

Μανούλες στο ίντερνετ: αυτή η μάστιγα

Ανταλλάσσουν πολύτιμες ιατρικές συμβουλές, προσφέρουν πληροφορίες για σωστή διατροφή, θηλασμό και διαπαιδαγώγηση και σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης ξεματιάζουν τις διαδικτυακές τους φίλες. Η ψηφιακή κουλτούρα της τρελής μητέρας είναι ένας παράδεισος.

Ένα κλισέ ευφυολόγημα που υπογραμμίζει την αγωνία του ατζαμή ανθρώπου που γίνεται για πρώτη φορά γονιός, είναι ότι το παιδί δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Αυτό το κενό στην πρακτική πληροφόρηση για το πώς μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς κάποιο τραγικό λάθος στην ανατροφή του που θα το αφήσει ψυχικά ή γενικώς ανάπηρο, ήρθαν να καλύψουν οι μανούλες του ίντερνετ, ή τουλάχιστον αυτή πρέπει να ήταν η αρχική τους πρόθεση, γιατί κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για ενορχηστρωμένη απόπειρα γενοκτονίας.

Κατ’ αρχάς, οι φανατικές μανούλες του Διαδικτύου είναι ένας από τους λόγους που ορισμένοι που δεν έχουν παιδιά –είτε από επιλογή είτε επειδή δεν έτυχε– αντιπαθούν τους γονείς. Γιατί μανούλες του Διαδικτύου δεν είναι μόνο τα γραφικά μέλη των ομάδων του facebook που μοιράζουν την άγνοιά τους απλόχερα και συχνά με άκρως διασκεδαστικό τρόπο για όσους έχουν την τύχη να μην είναι φίλοι τους και, κυρίως, παιδιά τους.

Μαμάδες του ίντερνετ είναι και οι bloggers που είτε θεωρούν ότι έχουν πολύ σημαντικά πράγματα να πουν, είτε δεν τις ακούει κανείς στον πραγματικό κόσμο όταν θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους που το παιδί τους έμαθε να πίνει από το πλαστικό ποτήρι χωρίς

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη