Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
20'
Κείμενο:
centralmanolis.jpg
Ο Μανόλης Κουσλόγλου σε μάθημα του «πανεπιστημίου παιδιών» του Δήμου Καβάλας.

Ο εκπαιδευτικός που ξεκίνησε να βάλει ένα πετραδάκι κι έχτισε μια πολυκατοικία

Μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο των σχολείων, ο φυσικός Μανόλης Κουσλόγλου σκέφτηκε έναν τρόπο για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του που δεν γνώριζαν νέες τεχνολογίες, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κατέληξε να «τρέχει» μία ομάδα 25.000 εκπαιδευτικών, που διψούσαν για βοήθεια.
Ο Μανόλης Κουσλόγλου σε μάθημα του «πανεπιστημίου παιδιών» του Δήμου Καβάλας.

Ο Μανώλης Κουσλόγλου δεν έχει μάθει να κάθεται. «Δεν μπορώ καθόλου, δεν αντέχω να κάθομαι και γι’ αυτό φτιάχνω πράγματα· μια φορά είχα βγει πρόεδρος σε σύλλογο επειδή καθόμουν δυο μέρες και δεν άντεχα, μία άλλη φορά έφτιαξα ιστοσελίδα».

Όταν ξεκίνησε η καραντίνα και το σχολείο του έκλεισε, άντεξε λιγότερο από μία εβδομάδα. «Έφερα στο νου τον σύλλογο του δικού μου σχολείου. Σκέφτηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοί μου δεν είχαν κάνει ποτέ εξ αποστάσεως επιμόρφωση, κι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση τους, πόση αγωνία και άγχος θα είχα να το εφαρμόσω. Και ξέρετε, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές η αγωνία μετατρέπεται πολύ εύκολα σε άρνηση, ψάχνεις δικαιολογίες για να μην εφαρμόσεις κάτι. Φαντάστηκα λοιπόν ότι αυτό θα συμβαίνει σε όλους τους συλλόγους, όχι μόνο στον δικό μας, δεν είμαστε διαφορετικοί, με αυτό το σκεπτικό θεώρησα ότι θα είναι χρήσιμο να στηρίξουμε, αυτοί που γνωρίζουν, αυτούς που δεν γνωρίζουν. Και θεώρησα επίσης από την 20χρονη εμπειρία μου στην εκπαίδευση ότι δεν θα είχαμε καμία υποστήριξη και μάλλον είχα δίκιο».

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη