Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
Κείμενο:
epalkor.jpg
Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κορυδαλλού.

Καταγγελίες για την επιλογή σχολικών διευθυντών στον Πειραιά

Οι φετινές κρίσεις για διευθυντές σχολείων στον Πειραιά έγιναν αφορμή για πολυάριθμες καταγγελίες από υποψηφίους, που θεωρούν ότι η διαδικασία της συνέντευξης πήγαινε κόντρα σε όλους τους κανόνες μιας σύννομης αξιολόγησης. Και σκοπεύουν να το αποδείξουν στα δικαστήρια. Οι λεπτομέρειες που παρουσιάζει η έρευνα του inside story είναι αποκαλυπτικές.
Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κορυδαλλού.

«Συνάδελφοι έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μας και ρωτούν τι συνέβη, το φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον έχει αναστατωθεί. Η ψυχολογική φθορά είναι μεγάλη –ποια θα είναι η αντιμετώπιση από τους συναδέλφους μας πλέον, όταν το Συμβούλιο μας αξιολογεί σαν τους χειρότερους υποψήφιους διευθυντές του Πειραιά;».

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Ενώ το 2015 η κυβέρνηση απέρριπτε τη συνέντευξη ως εργαλείο στην αξιολόγηση των διευθυντών σχολικών μονάδων, διότι θα «εξυπηρετούσε την επιλογή των φίλα προσκείμενων», φέτος την εισήγαγε με νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο κατεπειγόντως. Μετά το πέρας της διαδικασίας, φάνηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τις κρίσεις στον Πειραιά. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα μόνο ένας στους 10 βαθμολογήθηκε με λιγότερο από 6, το ποσοστό αυτό στον Πειραιά ήταν 250% υψηλότερο. Οι «χαμένοι», που σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά, καταγγέλλουν ότι οι ερωτήσεις της συνέντευξης ήταν ανορθόδοξες. Και η έρευνα αποκαλύπτει πολλές ακόμα εντυπωσιακές ανακολουθίες στη διαδικασία. Το τι συνέβη πραγματικά θα το κρίνει, όπως φαίνεται, η δικαιοσύνη. Προς το παρόν, καπνός υπάρχει.

Ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος είναι εκπαιδευτικός. Με συνολική υπηρεσία 32 χρόνων στον χώρο της δημόσιας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη