Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cover-words.jpg

Oι 25 λέξεις του 2016

Post-truth είναι η λέξη της χρονιάς κατά το Oxford Dictionaries. Ένας μικρός οδηγός για όλες τις λέξεις που μπήκαν στη ζωή μας το έτος που τελειώνει.

Kάποιες λέξεις μπαίνουν στη ζωή μας ξαφνικά, λόγω ενός γεγονότος (για παράδειγμα, η λέξη «masturdate» ήταν επινόηση του κωμικού Κόναν Ο’ Μπράιαν σε εκπομπή του 2006) και άλλες υπάρχουν από καιρό, αλλά για κάποιο λόγο γίνονται τρομερά επίκαιρες.

Η λέξη της χρονιάς «post-truth» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1992 σε ένα δοκίμιο του Σερβοαμερικανού συγγραφέα Steve Tesich για το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρα και τον Πόλεμο του Περσικού Κόλπου, αλλά το 2016 χρησιμοποιήθηκε από τα μέσα 2.000% περισσότερες φορές από ό,τι το 2015. Η «alt-right» υπάρχει από το 2008, αλλά πλέον μπήκε και στο Λευκό Οίκο, ενώ οι εκλογές μας έμαθαν τη λέξη «trumpatized» καθώς κάπως έπρεπε να περιγράψουμε αυτό που πάθαμε όλοι στις 9 Νοεμβρίου όταν κοιτάζαμε το κενό χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε. Πώς ξεπερνιέται το τραύμα; Με λίγο Hygge, τη λέξη που εμφανίζεται σε 20 νέους τίτλων βιβλίων στην Βρετανία και καλείται να περιγράψει τη δανέζικη έννοια θαλπωρής με ζεστές κάλτσες, κακάο και αγαπημένους ανθρώπους.

Οι λέξεις που μάθαμε φέτος

Adulting: Το να συμπεριφέρεσαι ως ώριμος άνθρωπος, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις σου. Ξεκίνησε από ένα meme με ένα σκυλάκι ξαπλωμένο στα πατώματα που έλεγε «I can’t adult today, please don’t

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα και να λαμβάνεις το ημερήσιο newsletter μας!

Εγγραφή χρήστη