Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
italia.jpg

Legalize it!

To σύνθημα των ’90s γίνεται πραγματικότητα. Στην Ιταλία τουλάχιστον, όπου η σχετική πρόταση νόμου κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο.

Τη διακομματική πρόταση νόμου «Διατάξεις σχετικά με την νομιμοποίηση της καλλιέργειας, επεξεργασίας και πώλησης της κάνναβης και των παραγώγων της» υπέγραψαν περισσότεροι από 200 βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου. Ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων και ανατρέπει τις μέχρι τώρα αντιλήψεις για την νομική αντιμετώπιση της ουσίας στην Ιταλία.

Οι προτάσεις

Καλλιέργεια: Παρέχεται η δυνατότητα καλλιέργειας μέχρι 5 δενδρυλλίων θηλυκής κάνναβης για προσωπική χρήση χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη έγκριση. Μοναδική προϋπόθεση είναι να ενημερώνεται γι' αυτήν την μικροκαλλιέργεια η αρμόδια αρχή, δηλαδή τα περιφερειακά γραφεία της κρατικής Υπηρεσίας για τα Μονοπώλια. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα συνεταιριστικής καλλιέργειας στο μοντέλο των ισπανικών social club. Στην περίπτωση της Ιταλίας θα πρόκειται για συνεταιρισμούς που δεν θα υπερβαίνουν τα πενήντα μέλη, το καθένα από τα οποία θα μπορεί να καλλιεργήσει 5 δενδρύλλια κάνναβης. Και σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτείται ενημέρωση του περιφερειακού γραφείου της υπηρεσίας για τα μονοπώλια.

Κατοχή, χρήση, εκχώρηση: Στην πρόταση νόμου ανατρέπεται η ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέποντας στους ενήλικες να έχουν στην κατοχή τους μια μικρή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη