Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
coverapothiki.jpg
[paegae.gr]

Τα καπνά που έγιναν καπνός

Επί δεκαετίες, μία από τις μεγαλύτερες καπνεμπορικές επιχειρήσεις της Ευρώπης φυλάει τα καπνά της στις καλύτερες αποθήκες που διαθέτει η Ελλάδα. Μόνο που όταν μετριούνται, βρίσκονται να λείπουν 13 τόνοι. Στα 60 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η αξία του εμπορεύματος που λείπει από την αποθήκη, που τώρα κινδυνεύει να θεωρηθεί συνυπεύθυνη για την απώλεια.
[paegae.gr]

Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αποθηκών της χώρας, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Ο λόγος για την «Προνομιούχο Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών της Ελλάδος» (ΠΑΕΓΑΕ), που ιδρύθηκε το 1907 με έδρα την Αθήνα και δικαίωμα σύστασης και λειτουργίας «Γενικών Αποθηκών». Από το 1908 η εταιρεία εξαπλώθηκε σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, ενώ εξέδωσε την πρώτη «Απόδειξη Αποθηκεύσεως» στο Βόλο. Έως το 1954, η εταιρεία είχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της, διευρύνοντας το δίκτυό της σε πάνω από 30 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Image
digitalization.jpg
[paegea.gr]

Όμως η μεγάλη επέκταση των εγκαταστάσεων γίνεται μετά το 1993, όταν η εταιρεία δημιουργεί εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μεγέθους 17.500 m2 στεγασμένων χώρων. Όσοι έχουν δει την αποθήκη της βόρειας Ελλάδας επιμένουν ότι είναι μεγάλη σαν δύο στεγασμένα ολυμπιακά στάδια. Η επέκταση αυτής της τεράστιας αποθήκης στο σημερινό της μέγεθος έχει την αφετηρία της σε ένα νόμο του 1954, που ψηφίστηκε επειδή η χώρα δεν είχε την παραμικρή υποδομή για να κάνει εξωτερικό εμπόριο. Είναι ο νόμος 3077/1954.

Η επέκταση δεν σταματά στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 οικοδομείται το πρώτο αποθηκευτικό συγκρότημα στη Μαγούλα Αττικής. To 2003 η αποθήκη στη Μαγούλα είναι ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη