Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-books3.jpg

Τα καλύτερα (ξένα) εξώφυλλα βιβλίων της χρονιάς

Λένε να μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, τελικά όλοι το κάνουμε.

Ένα καλoσχεδιασμένο εξώφυλλο θα μας επηρεάσει καταλυτικά στο να προσέξουμε ένα βιβλίο στο ράφι του βιβλιοπωλείου. Αποτελεί την πρώτη εντύπωση, την “βιτρίνα” του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει το περιεχόμενο του βιβλίου και να κινήσει το ενδιαφέρον μας, έτσι ώστε να το ανοίξουμε και να μπούμε στον κόσμο του. Και τελικά είτε να μας δελεάσει, συλλαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της ιστορίας, είτε και να μας απωθήσει με την έλλειψη φαντασίας του.

Τα καλοσχεδιασμένα εξώφυλλα μπορούν να αποτελέσουν και μια εισαγωγή σε ιστορίες, ιδέες και απόψεις. Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από τον συνδυασμό ενός καλού βιβλίου με ένα ακόμα καλύτερο “περιτύλιγμα”.

Όταν το 1935, η Penguin πρωτοκυκλοφόρησε τα επαναστατικά για την εποχή βιβλία τσέπης, είχε τόση μεγάλη επιτυχία που κατέληξε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους εκδοτικούς οίκους. Αυτή οφειλόταν εν μέρει και στο ομοιόμορφο ντιζάιν της σειράς: το χαρακτηριστικό λογότυπο, στήσιμο που χωρίζεται σε τρία μέρη, έντονα χρώματα ανάλογα με το είδος πορτοκαλί για τα μυθιστορήματα, πράσινο για τα θρίλερ, μπλε για τις βιογραφίες κ.λπ.) και χρήση συγκεκριμένων γραμματοσειρών (Bodoni Ultra Bold, Gill Sans).

Image
penguin-by-design-main-image-960x450.jpg
Image
the-story-behind-the-first-penguins-body-image-960x306.jpg

Το στιλ ενός εξωφύλλου με την πάροδο του χρόνου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη