Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
savvce.jpg
O Ιβάν Σαββίδης το 2014. [Giannis Papanikos/NUR PHOTO]

Μια νίκη και μια ήττα για τον Ιβάν Σαββίδη

Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης έχει πει για την Ελλάδα πως «αν δεν έχεις σχέση με media, δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις». Πρόσφατα απέκτησε τη δεύτερη μεγάλη επιχείρησή του, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ακόμα όμως δεν έχει καταφέρει να ελέγξει μέσο ενημέρωσης, αφού δεν “κέρδισε” τον ΔΟΛ. Εκεί είχε να αντιμετωπίσει την αντίδραση των ΗΠΑ.
O Ιβάν Σαββίδης το 2014. [Giannis Papanikos/NUR PHOTO]

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μου είπε –με αφορμή μια τηλεοπτική συνέντευξη για άλλο θέμα– πως οι επιθέσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν, διότι πρόκειται για έναν από τους λίγους ανθρώπους που τοποθετούν χρήματα στην πόλη, τη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπουτάρης δεν έχει άδικο σε αυτό. Εκείνο που ούτε κι εκείνος γνωρίζει, είναι το πώς ο Πόντιος επιχειρηματίας θα κάνει χρήματα από τις τοποθετήσεις του αυτές σε επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας –παρά το γεγονός ότι ο συνασπισμός που βρίσκεται στην εξουσία προσπαθεί να τον πείσει ότι και αυτό θα γίνει.

Η ειδική εκκαθάριση του ΔΟΛ…

…που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου από τη Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη, άφησε τον Σαββίδη τρίτο και καταϊδρωμένο, με μία προσφορά στα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ η «δίκαια τιμή» για τον Οργανισμό είχε υπολογισθεί στα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια και όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν “σηκώσει” από τις τράπεζες 25-30 εκατομμύρια, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Σαββίδης δεν μπόρεσε να τα “σηκώσει” από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ειδοποίησε έγκαιρα την κυβέρνηση γι’ αυτή του την αδυναμία. Αυτό που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη