Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
24'
Κείμενο:
troll2.jpg

Μία έρευνα για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Μία αποκλειστική μαρτυρία ενός πρώην τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Επώνυμοι και ανώνυμοι λογαριασμοί που έγιναν μετακλητοί. Ανώνυμα account που στηρίζουν το κόμμα της Κουμουνδούρου. Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Η έρευνα του inside story για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από μικρός ήμουν ένα πολιτικοποιημένο άτομο», ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε ο Κώστας όταν καθίσαμε να κουβεντιάσουμε σε μία καφετέρια κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ο Κώστας ήταν για χρόνια μέλος της ομάδας διαδικτύου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τρολ στο Twitter που έπαιρνε κεντρικά τη γραμμή του κόμματος και την αναπαρήγε στους χιλιάδες ακολούθους του. Δέχτηκε να μου μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας για την προστασία της προσωπικότητάς του, καθώς φοβάται ότι αν αποκαλύψει το όνομά του, ανώνυμοι λογαριασμοί θα ανοίξουν πόλεμο εναντίον του.

Με δυο λόγια

Στο πρώτο κείμενο της έρευνάς μας για τα τρολ υπέρ των κομμάτων, ένα πρώην τρολ του ΣΥΡΙΖΑ μας περιγράφει πώς εντάχθηκε στο κόμμα της Κουμουνδούρου και προώθησε τη γραμμή του στο Twitter, χωρίς ωστόσο να λάβει χρήματα ή να διοριστεί ως μετακλητός, όπως συνέβη με άλλους. Ακόμη, ο ίδιος περιγράφει πώς οι τουιτεράδες του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν από προώθηση της πολιτικής του κόμματος να κάνουν ευθείες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ή προσώπων που διαφωνούσαν ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μερικούς λογαριασμούς που κάνουν retweet ή χρησιμοποιούν χάσταγκ ανώνυμων account που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζουμε το πώς ξεκίνησαν τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη