Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cecollagetrols.jpg
Κάποιες από τις φωτογραφίες προφίλ των ψεύτικων λογαριασμών που τουιτάρουν υπέρ της ΝΔ.

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί που τουιτάρουν Νέα Δημοκρατία

Από τη «Μις Κόσμος 2017» έως τον διάσημο κολομβιανό τραγουδιστή Maluma, συγκεντρώσαμε fake accounts που στηρίζουν στελέχη και πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας.
Κάποιες από τις φωτογραφίες προφίλ των ψεύτικων λογαριασμών που τουιτάρουν υπέρ της ΝΔ.

Μετά το ρεπορτάζ της 20ης Νοεμβρίου για τα τρολ και τους λογαριασμούς στο twitter που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος της έρευνας, που αφορά την κίνηση διαφόρων λογαριασμών, που στην πλειοψηφία τους είναι ψεύτικοι και τουιτάρουν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών της.

«Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτήν την ιστορία. Ανώνυμοι και ψεύτικοι λογαριασμοί στηρίζουν πολιτικούς της ΝΔ, κάτι που γίνεται σε γνώση υψηλόβαθμων στελεχών της», είπαν στο inside story αξιόπιστες πηγές, προσθέτοντας: «Αργά ή γρήγορα, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ, που εδώ και καιρό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συριζοτρόλ».

Μπορεί να έχει δίκιο. Εμείς κάναμε μία βόλτα στο Twitter και γρήγορα βρήκαμε fake accounts (ψεύτικους λογαριασμούς) που στηρίζουν στελέχη της ΝΔ. Πέσαμε πάνω στον «Αχιλλέα» (@dhpZYy58plw2il6), έναν καινούριο λογαριασμό που άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μία περίοδο όπου υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ το προφίλ του:

Image
stigmiotypo_2018-11-20_11.33.19_mm.jpg

Παρότι καινούριο, το ανώνυμο προφίλ έχει χιλιάδες «μου αρέσει», πολλά από τα οποία αφορούν σε αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων στελεχών της ΝΔ. Από την ανάλυση των δεδομένων του λογαριασμού προκύπτει ότι σχεδόν το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη