Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοικτά στην Τουρκία

Η εντυπωσιακή νίκη του υποψηφίου του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης αναδεικνύει τη δυναμική βαθιών αλλαγών στην κοινωνία της Κωνσταντινούπολης και ευρύτερα της Τουρκίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγυρίζει για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, στις 23 Ιουνίου 2019. [Onur Gunal/CHP PRESS SERVICE/AFP]

Σε μια περίοδο αβεβαιότητας όπου όλα τα σενάρια φαίνονται πιθανά έχει εισέλθει η Τουρκία, μετά την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου. Η εντυπωσιακή νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου φέρνει τον Ταγίπ Έρντογαν προ των πυλών καταλυτικής σημασίας αποφάσεων, οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα την Τουρκία αλλά και τη συμπεριφορά της στη διεθνή και περιφερειακή σκηνή.

Ο Ιμάμογλου, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή διαφορά σχεδόν 10% από τον εκλεκτό του Έρντογαν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στις εκλογές της Κυριακής, αναδεικνύεται ως το μόνο εν δυνάμει σήμερα αντίπαλο δέος του τούρκου προέδρου από την μεριά των εκκοσμικευμένων Τούρκων. Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Έρντογαν βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση που έχει υπάρξει από τότε που το ΑΚΡ ανέλαβε την εξουσία για πρώτη φορά το 2002. Το κόμμα του και ο ευρύτερος χώρος του πολιτικού και κοινωνικού Ισλάμ βρίσκονται εν μέσω μεγάλου αναβρασμού και εν δυνάμει ανακατατάξεων, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία αλλά και τον συσχετισμό κοινωνικών και πολιτισμικών δυνάμεων στη χώρα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.