Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cessnaintellexa.jpg
Το οκταθέσιο Cessna που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του Ντίλιαν, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η Πτήση του Αρπακτικού (Predator)

Αεροσκάφος που συνδέεται με ισραηλινό μεγιστάνα του κατασκοπευτικού λογισμικού παραδίδει τεχνολογία παρακολούθησης από την ΕΕ σε διαβόητους σουδανούς παραστρατιωτικούς. Μία έρευνα-αποτέλεσμα της συνεργασίας του inside story με τον ερευνητικό δημοσιογραφικό οργανισμό Lighthouse Reports και την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Το οκταθέσιο Cessna που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του Ντίλιαν, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ένα θαμπό πρωινό του Μαΐου στο Χαρτούμ, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος τροχοδρόμησε και σταμάτησε κάτω από τον καυτό ήλιο. Δύο τζιπ με φιμέ τζάμια βρίσκονταν εκεί, για να το υποδεχτούν – ανήκαν σε μία από τις πιο διαβόητες και τρομακτικές ομάδες παραστρατιωτικών στον κόσμο, τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (Rapid Support Forces - RSF).

The article in english
Διαβάστε εδώ το άρθρο στην αγγλική του εκδοχή.

AOJ71H 18 May 2022 10:26 Khartoum DOF/220518 C750 -LCLK -HSSK

Το κομψό λευκό Cessna, που είχε έρθει από την Κύπρο, παρέμεινε στο έδαφος της πρωτεύουσας του Σουδάν για μόλις 45 λεπτά – αρκετά για να τραβήξει μια ανατριχιαστική γραμμή που συνδέει τον άγριο ανταγωνισμό για την εξουσία στο Σουδάν με ένα σκάνδαλο κατασκοπευτικού λογισμικού που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Image
may18khartoum.jpg
Η πτήση του Cessna στις 18 Μαΐου από τη Λάρνακα στο Χαρτούμ, όπου έμεινε στο έδαφος για 45 λεπτά. [flightradar24.com]

Οι λεπτομέρειες για την άφιξη του Cessna, τους επιβάτες και το φορτίο του επρόκειτο να παραμείνουν μυστικές – καταγράφηκαν σε μια απρόσιτη τοποθεσία, παρακάμπτοντας τις συνήθεις διαδικασίες. Η μυστικότητα ήταν μια απόδειξη της δύναμης του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκαλο, γνωστού ως Χεμεντί, του πλουσιότερου ανθρώπου του Σουδάν και ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού στρατού που είναι συνεχιστής της δολοφονικής κληρονομιάς των Τζαντζαγουίντ, διαβόητων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη