Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceintensivecare000_1qm2i7.jpg
[Ina Fassbender/AFP]

Η πανδημία των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Είναι άγνωστο πόσοι από τους 15.100 ασθενείς που κατέληξαν στα νοσοκομεία της χώρας από κορονοϊό πέθαναν μετά από λοίμωξη που εμφανίσθηκε 48-72 ώρες από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, και πόσοι από τον ίδιο τον ιό.
[Ina Fassbender/AFP]

«Ο άνδρας σας είναι μπροστά στον γκρεμό και ελπίζουμε να γυρίσει την πλάτη του σε αυτόν». Ο ασθενής για τον οποίον μιλούσε τον Νοέμβριο του 2016 στη σύζυγό του η λοιμωξιολόγος του Ιατρικού Κέντρου δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη – έναν πολιτικό, όχι τον μόνο, που κόντεψε να γίνει θύμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Η ιστορία του Πλεύρη είναι γνωστή. Μπήκε στο Λαϊκό για μία επέμβαση κιρσών και παραλίγο να μην βγει. Ο Θάνος Πλεύρης έγινε καλά και έγραψε ένα βιβλίο (Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Νομική βιβλιοθήκη, Αθήνα 2018) με αφορμή την περιπέτειά του. Αλλά τώρα δεν του αρκεί αυτό – θέλει να βάλει, με τη βοήθεια του νέου επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, ένα τέλος στην κρυφή κατάρα των ελληνικών νοσοκομείων, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Image
zaoutis5392692.jpg
Ο Θεοκλής Ζαούτης. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Ο Πλεύρης δεν ήταν το μόνο παρ' ολίγον θύμα της μάστιγας των ελληνικών νοσοκομείων. Ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ήταν ένα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη