Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ceghrokomeiokontarinisge671920.jpg
Η είσοδος του Γηροκομείου Αθηνών. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Η διάσωση μιας ελεήμονος εταιρείας

Με τα έσοδα που έχει αυτή τη στιγμή το Γηροκομείο Αθηνών, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις λειτουργικές του ανάγκες, πόσο μάλλον να αποπληρώσει παλαιές οφειλές. Κι όμως, διαθέτει περιουσία άνω των 700 ακινήτων-φιλέτων, στα οποία βασίζεται το σχέδιο εξυγίανσης που εξετάζεται σήμερα.
Η είσοδος του Γηροκομείου Αθηνών. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Στόχος είναι η προσφορά προϊόντων από τους πάγκους των λαϊκών αγορών, σε κοινωφελείς φορείς. Ένας εξ αυτών είναι και το Γηροκομείο Αθηνών, για το οποίο θα μαζεύονται προϊόντα κάθε Τρίτη στη Λαϊκή Αγορά του Γαλατσίου.

Η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο (ΕΕΑ) βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 137 & Λάμψα 2 στους Αμπελοκήπους και ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου του 1864, μετά από πρόταση του Γεωργίου Βακαλόπουλου. Ο καθηγητής του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών Βακαλόπουλος είχε προτείνει τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα αναλάμβανε την περίθαλψη των επαιτών – εκείνων που ήταν «άξιοι ελέους». Όπερ και εγένετο.

Ενάμιση αιώνα όμως μετά, το Γηροκομείο Αθηνών, που εποπτεύεται από τον Δήμο Αθηνών (άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 ή νόμου Καλλικράτη) κι έχει μια αμύθητη περιουσία άνω των 800 ακινήτων-φιλέτων που έχουν περιέλθει στην κατοχή του μέσω κληρονομιών (το inside story έχει στην κατοχή του λίστα με 710 ακίνητα), βρίθει σκανδάλων και δυσθεώρητων μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων προς εργαζόμενους, φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη