Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cefolli063_185156354.jpg
Shopping event της Folli Follie και του New York Magazine στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2017. [Brian Ach/Getty Images North America/AFP]

Η διαμάχη της Folli-Follie με το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management

H εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Quintessential Capital Management κατηγορεί μιαν ελληνική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες παγκόσμια στον κλάδο των επώνυμων κοσμημάτων, την πασίγνωστη Folli Follie, ότι μαγειρεύει τις οικονομικές της επιδόσεις. Τι απαντά η διοίκηση σε μία μάχη που μόλις αρχίζει και ωφελεί τους ανταγωνιστές.
Shopping event της Folli Follie και του New York Magazine στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2017. [Brian Ach/Getty Images North America/AFP]

Έναν νέο ελληνικό στόχο πιθανής «εταιρικής παραπληροφόρησης» βρήκε η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Quintessential Capital Management (QCM). Ο στόχος λέγεται Folli Follie Group, είναι δηλαδή η γνωστή ελληνική εταιρεία, που έχει επεκταθεί στα πέρατα του κόσμου, έχει βασικότερο μέτοχο τον ιδρυτή Δημήτρη Κουτσολιούτσο (ο οποίος είναι και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου) και την κινεζική Fosun και πραγματοποιεί πωλήσεις 1,4 δισ. ευρώ απασχολώντας 5.079 εργαζόμενους (σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2017). Διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie είναι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, υιός του Δημήτρη και οικονομικός διευθυντής ο Φραγκίσκος Γρατσώνης.

Βασικός Μέτοχος (>5%)

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου

Κουτσολιούτσος Δημήτριος

35,06%

Fosun International Holdings Ltd

13,88%

Fidelity International

5,93%

Επενδυτικό Κοινό

45,12%

Πηγή: Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Η QCM δημοσιοποίησε έκθεση-αναφορά την περασμένη Παρασκευή (4 Μαΐου 2018), όπου υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε έρευνα σε βάθος και κατέληξε πως οι οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η παρέμβαση αυτή δεν γίνεται απλώς για λόγους διαφάνειας. Αποσκοπεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη