Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
1'
Βίντεο:
lostchildren1.jpg

Χαμένα Παιδιά

Προσφυγόπουλα εξαφανίζονται καθημερινά στην Ευρώπη. O Μοχάμαντ παραδέχεται ότι δεκάδες συμπατριώτες του απευθύνονται στο σύλλογο Αφγανών της Αθήνας αναζητώντας εξαφανισμένους ανήλικους συγγενείς τους. Δίνει μάλιστα πρόσωπο και όνομα σε κάποια από αυτά τα παιδιά.

«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα παιδιά των προσφύγων τοποθετούνται σε κέντρα κράτησης, μετά εξαφανίζονται και κατόπιν είναι βέβαιο ότι πέφτουν θύματα βίας, κακοποίησης, εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας των οργάνων τους» παραδέχεται σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Ζάγκλαντ. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Interpol, τουλάχιστον 10.000 παιδιά εξαφανίστηκαν από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη. Παραμένουν χωρίς πρόσωπο και ταυτότητα, αφού αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν για κανέναν. Λίγοι μιλούν για αυτά και ακόμη και οι ίδιοι οι πρόσφυγες σιωπούν.

Ο Μοχάμαντ έφτασε πριν από δέκα χρόνια από το Αφγανιστάν, υιοθετήθηκε από οικογένεια Ελλήνων και σήμερα εργάζεται ως εθελοντής μεταφραστής. Παραδέχεται ότι δεκάδες συμπατριώτες τους απευθύνονται στο σύλλογο Αφγανών της Αθήνας αναζητώντας εξαφανισμένους ανήλικους συγγενείς τους. Δίνει μάλιστα πρόσωπο και όνομα σε κάποια από αυτά τα παιδιά.

«Τα παιδιά των προσφύγων είναι το πιο φτηνό εμπόρευμα και για να τα αποκτήσεις. Για κάθε χρήση αρκούν λίγες δεκάδες ευρώ».  

 

 

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη