Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cetetarto5424650.jpg
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Γιατί παρά τα εμβόλια το τέταρτο κύμα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα;

Φταίνε αυτά που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, το ποσοστό των εμβολιασμένων, η χαλαρότητα στα μέτρα ή κάτι άλλο;
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πήρα ένα σύντομο μήνυμα από έναν στενό μου φίλο: ο πατέρας του είχε χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό. Ήταν 74 ετών και πλήρως εμβολιασμένος, χωρίς υποκείμενο νόσημα. Στον Ευαγγελισμό έδωσαν επί μέρες μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Αλλά όταν διασωληνώθηκε, ο άρρωστος δεν αντιδρούσε, δεν βελτιωνόταν. Είχε μπει στο νοσοκομείο πριν από ένα δεκαήμερο και η κατάστασή του αρχικά φάνηκε να βελτιώνεται – ήταν όμως προσωρινό.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2. 500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Σιγά-σιγά η πανδημία των ανεμβολίαστων μετατρέπεται, με την τεράστια διασπορά του ιού στο 4ο κύμα, σε πανδημία όλων. Και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. «Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από έναν χρόνο» είπε στο τελευταίο εβδομαδιαίο του podcast ο κορυφαίος γερμανός επιδημιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν. «Αλλά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν περιοριστήκαμε. Δεν έχουν περιοριστεί σημαντικά οι επαφές τις τελευταίες εβδομάδες. Είχαμε μεγάλες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη