Ο Φρανκ Σινάτρα είναι κρυωμένος

Μπορείς να κάνεις το πορτρέτο κάποιου που αρνείται να σε δει; Αυτήν την ερώτηση απάντησε ο Γκέι Ταλίζ το 1966 με ένα άρθρο που σταθερά ψηφίζεται το καλύτερο στην ιστορία των περιοδικών και έγινε η αρχή της Νέας Δημοσιογραφίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'
Sinatra as Nathan Detroit, breaks for lunch while filming MGM’s Guys and Dolls, Los Angeles, 1955 © Phil Stern Estate, Courtesy of the FaheyKlein Gallery, Los Angeles.

Τον χειμώνα του 1965, ο δημοσιογράφος Γκέι Ταλίζ ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με μια αποστολή: να κάνει ένα μεγάλο πορτρέτο του Φρανκ Σινάτρα για το Εsquire. Φτάνοντας, βρίσκει τον Σινάτρα και την άγρυπνη αυλή του σε άμυνα: ο Φρανκ δεν νιώθει πολύ καλά, δεν είναι διαθέσιμος και δεν θέλει να δώσει τη συνέντευξη.

O 34χρονος Ταλίζ έχει περάσει κάποια χρόνια ως αθλητικογράφος («έχεις να κάνεις με ανθρώπους που χάνουν συνέχεια, χάνουν αγώνες, χάνουν τη δουλειά τους, η ιστορία τους μπορεί να βγει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα»), κυρίως για πυγμαχία, έχοντας γράψει 38 κείμενα μόνο για τον μποξέρ Φλόιντ Πάτερσον. Συνεργάζεται εδώ και δέκα χρόνια με τα περιοδικά και μόλις έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον θρυλικό διευθυντή του Esquire, Χάρολντ Χέις, 15.000 δολάρια για 6 κείμενα τον χρόνο. Η δεύτερη ανάθεση που του γίνεται είναι το πορτρέτο του Φρανκ Σινάτρα, του αδιαμφισβήτητου βασιλιά της σκηνής που φαίνεται να χάνει έδαφος από τους νέους αγαπημένους της νεολαίας Beatles.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.