Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
novartisce.jpg
Τα κεντρικά της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Φάρμακα και πολιτική υποκρισία

Η σημερινή κυβέρνηση αναζητά στους πολιτικούς τους ενόχους για το πάρτυ δισεκατομμυρίων της τελευταίας εικοσαετίας με τα φάρμακα. Αγνοεί, ή κάνει οτι αγνοεί, πως στο πάρτυ αυτό ήταν καλεσμένοι όλοι οι γιατροί της χώρας.
Τα κεντρικά της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μίλησε στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία για «πάρτυ 85 δισεκατομμυρίων» σε ένα βάθος 17 ετών. Το νούμερο, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ποιοι όμως επωφελήθηκαν από αυτό; Αυτή είναι μία πιο δύσκολη απάντηση, όχι μόνο για τον Πολάκη, αλλά για το σύνολο του πολιτικού προσωπικού που θα πρέπει να τα βάλει με το εθνικό του ακροατήριο.

Κοπή της πίτας με τα κινητά έξω από την πόρτα

Η φετινή κοπή της πίτας από την ελβετική εταιρεία Novartis, στα γραφεία της στο 12 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού σε ένα κτίριο χωμένο ανάμεσα σε ένα ΚΤΕΟ και ένα ρέμα, σφραγίσθηκε από την εντολή της διοίκησης προς το προσωπικό να «μείνουν τα κινητά εκτός αιθούσης». Κάτι περίπου σαν τις πρεσβείες όπου μπαίνεις και αφήνεις το τηλέφωνο σε ένα ντουλαπάκι. Προηγουμένως είχαν διαρρεύσει διάφορα ψηφιακά “τεκμήρια” από την προηγούμενη ζωή της Novartis, τα οποία η κυβέρνηση επικαλείται για να υποστηρίξει δημόσια ότι αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας πρωτοφανούς και πολύ μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς, που βαραίνει αποκλειστικά τους πολιτικούς της προκατόχους. Είναι όμως ακριβώς έτσι; Ορισμένα από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη