Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Βίντεο:
faith.jpg

Ιδιαίτεροι άνθρωποι, ιδιαίτερες ανάγκες

Την αφανή γιγάντια κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία την θυμόμαστε μόνο στις επετείους. Το inside story είχε την ευκαιρία να συναντήσει μια παρέα των υπέροχων συνανθρώπων μας και να περάσει κάποιες μαγικές στιγμές μαζί τους.

Το ραντεβού είναι στη Λεόντειο Σχολή στα Άνω Πατήσια. Η πρόσκληση μας απευθύνθηκε από το ελληνικό τμήμα της Οργάνωσης Πίστη και Φως, μια διεθνή καθολική οργάνωση που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1971 από τον δόκτωρα Φιλοσοφίας και θεολόγο Jean Vanier και τη δασκάλα Marie-Hélène Mathieu με στόχο την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, με ιδιαίτερη αναφορά στα άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η οργάνωση περιλαμβάνει 1.648 κοινότητες στις 81 χώρες όπου είναι παρούσα, σε Αφρική, Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Ωκεανία. Δύο στις τρεις χώρες όπου δραστηριοποιείται αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση ή πολιτική αστάθεια. Οι διάφορες κοινότητες Πίστη και Φως είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους ανταλλάσσοντας εμπειρίες και φιλοξενία.

Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, δηλαδή ανέρχονται στα 37 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, στην Ελλάδα τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Το 35% διαμένουν στην Αθήνα, ενώ η πλειοψηφία τους είναι άτομα με νοητική στέρηση.

Η ελληνική πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά, αφού οι υποδομές είναι από ελλιπείς μέχρι ανύπαρκτες και τα επιδόματα αναπηρίας συνεχώς περικόπτονται. Λίγοι τους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη