Στη γενική εφημερία του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Βαλκανίων

Ο Ευαγγελισμός δεν δίνει εύκολα άδεια στα μέσα ενημέρωσης για να μπουν στην εφημερία. Είναι λογικό, όταν περνούν 1.500 ασθενείς από το νοσοκομείο, να μην θέλουν κι έναν δημοσιογράφο ανάμεσά τους. Στο αίτημα του inside story ενέδωσαν κατ' εξαίρεση, για να φανεί η σκληρή πραγματικότητα που ζουν ασθενείς, γιατροί και προσωπικό οκτώ φορές το μήνα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'

«Εδώ, σε κάθε γενική εφημερία γίνεται πόλεμος. Όταν ξημερώνει, όμως, βγαίνουμε όρθιοι». Απ’ όλα όσα μου είπε η διοικήτρια του Ευαγγελισμού Νάγια Μητσάκη, νομίζω ότι αυτή η φράση συμπυκνώνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια αυτό που συμβαίνει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων κάθε τέσσερις μέρες που ανάβει ένα έντονο μπλε φως στην οδό Μαρασλή με την ένδειξη «Εφημερεύει».

«Βάζουμε πλάτη κι ο κόσμος το ξέρει»

Έξω από το γυάλινο φράγμα που χωρίζει το γραφείο της κας Μητσάκη στον 11ο όροφο από την πόλη, ένας τεράστιος κίτρινος γερανός απλώνεται πάνω από την Αθήνα. Είναι σαν να σκεπάζει ολόκληρη την πρωτεύουσα, χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς τι κάνει, αν γκρεμίζει ή αν χτίζει. Εγώ δεν ρώτησα ποτέ. Μου φαινόταν ότι αυτή η απροσδιοριστία είχε κάποιο συμβολικό νόημα, γι αυτά που συντελούνταν από τη μέσα πλευρά της τζαμαρίας, τις προσδοκίες που γκρεμίζονταν και τις ελπίδες που χτίζονταν ανάμεσα σε διαδρόμους, θαλάμους και αίθουσες χειρουργείων.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.