Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
24'
Κείμενο:
cepappasvasileiadis.jpg
Ο Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη παρακολουθούν μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τον Νοέμβριο του 2016.

Όλη η ιστορία για το πώς η ΕΡΤ έριξε 51,7 εκατ. ευρώ στο απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο

Για να υπεραμυνθεί αυτής της πολιτικής απόφασης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, υποστήριξε ότι η ΕΡΤ έβαλε την «μπάλα» δωρεάν μέσα σε κάθε νοικοκυριό. Και αυτό είναι το επιχείρημά του. Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική.
Ο Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη παρακολουθούν μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τον Νοέμβριο του 2016.

Σε αυτό το κείμενο θα σας διηγηθούμε τον τρόπο με τον οποίον η ΕΡΤ συμφώνησε να δώσει, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, το αστρονομικό ποσό των 51.715.110 ευρώ σε επτά ομάδες ποδοσφαίρου της Super League (του συνεταιρισμού των επαγγελματικών ομάδων που συμμετέχουν στην Α' Εθνική Κατηγορία), μετά από συμφωνία μεταξύ των ομάδων και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος κανονικά είναι αναρμόδιος για τα θέματα της ΕΡΤ.

Με δύο λόγια

Η ΕΡΤ συμφώνησε να δώσει 51,7 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα επτά ομάδων της Α' Εθνικής Κατηγορίας και για χορηγίες προς τη Super League. Το παραπάνω ποσό υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς. Το inside story παρουσιάζει το χρονικό της σταδιακής απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο τελικά αγόρασε η ΕΡΤ, το πώς φτάσαμε σε αυτή την κακή οικονομική συμφωνία για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πώς μία ρήτρα ανάγκασε την ΕΡΤ να δώσει σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής, τη NOVA, τη μετάδοση των αγώνων της Super League και πώς η ΕΡΤ θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί με τα τα 2/5 των χρημάτων που έδωσε στις επαγγελματικές ΠΑΕ.

Για να το πούμε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη