Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
20'
Κείμενο:
cefoto_7_infolibre.jpg
Άντρες των ΜΑΤ έξω από το αναγνωστήριο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. [Infolibre]

Επτά μαρτυρίες για τα γεγονότα στο Βιολογικό του ΑΠΘ

Οι επτά φοιτητές στο Βιολογικό του ΑΠΘ που μίλησαν στο inside story, εδώ και μήνες εργάζονται ανάμεσα σε δακρυγόνα, πέτρες και βανδαλισμούς. Προηγήθηκε της συνομιλίας μας η εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», τα σχέδια για την αναμόρφωση του χώρου από την πρυτανεία και η απόφαση για μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στο campus όσο διαρκούν οι εργασίες.
Άντρες των ΜΑΤ έξω από το αναγνωστήριο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. [Infolibre]

Η αρχική κουβέντα είχε κανονιστεί μόνο με μία διδακτορική φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας. Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες το τμήμα της πρωταγωνιστεί με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα, προκαλώντας κοινωνικούς προβληματισμούς, πολιτικές αντεγκλήσεις και πρακτικά αδιέξοδα. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι επίσης γνωστοί. Κι αν δεν είναι, θα γίνουν αμέσως παρακάτω.

«Θέλουν να μιλήσουν και άλλα παιδιά», μας δήλωσε το ραντεβού μας λίγο πριν συναντηθούμε, και εννοείται ότι δεχτήκαμε. Τελικά, στη συνάντηση ήρθαν επτά μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του τμήματος Βιολογίας, θέλοντας να μεταφέρουν όσο γίνεται πιο βιωματικά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν μέσα στη σχολή τους. Αυτά είναι, λοιπόν, όσα μας μετέφεραν —υπό τον όρο της ψευδωνυμίας– ο Αλέξανδρος, η Άννα, η Γεωργία, η Μιχαέλα, ο Πέτρος, η Ειρήνη και η Χρυσάνθη.

Ένα απαραίτητο disclaimer

Όταν ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ, στόχος ήταν να μιλήσουμε με φοιτητές που κινούνται καθημερινά στο τμήμα Βιολογίας ή σε κάποιο άλλο τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του ΑΠΘ. Επίσης, θέλαμε αυτοί οι φοιτητές να είναι εκτός φοιτητικών παρατάξεων ή συλλογικοτήτων, ώστε να μεταφέρουμε τα βιώματά τους —όσο γίνεται—

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη