Επίσκεψη στις τρεις αδελφές

Τι συμβαίνει πίσω από την σκηνή όπου διαδραματίζεται η δράση; Τι κρύβεται πίσω από το προφανές; Και ποιες είναι οι μυστικές σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας; Η νέα μας σειρά “Παρασκήνια” από την στήλη Documenta.
Χρόνος ανάγνωσης: 
1
'

Ζούνε από τις αναμνήσεις τους. Βιώνουν στην καθημερινότητά τους την αναμονή και την πλήξη. Αναζητούν τη Μόσχα τους, τη λύτρωση και το όνειρο. Πιο επίκαιρες από ποτέ, οι Τρεις Αδερφές του Τσέχωφ, η Ιρίνα, η Μάσα και η Όλγα ζουν ανάμεσά μας. Τις ξαναδιαβάζει με μαεστρία ο Δημήτρης Τάρλοου σε μια παράσταση που φέτος έσπασε τα ταμεία. Μια παράσταση που μιλά για το χθες και το σήμερα, για πραγματικότητες που μπλέκονται μεταξύ τους και γεννούν νέα ερωτήματα.

Τους τρεις βασικούς ρόλους ερμηνεύουν τρεις νέες καταξιωμένες ηθοποιοί, οι Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Αδερφές στην σκηνή, ενσάρκωσαν τις τσεχοφικές ηρωίδες με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο αψηφώντας τη μανιέρα για χάρη της φυσικότητας και της εξερεύνησης.

Τι κοινό έχουν όμως η Ιρίνα η Μάσα και η Όλγα με τις Λένα, Ιωάννα και Αλεξάνδρα;

Τι κοινό έχουν η Ιρίνα η Μάσα και η Όλγα με τις Λένα, Ιωάννα και Αλεξάνδρα;

Προσπαθήσαμε να το ανακαλύψουμε. Τις συναντήσαμε στα παρασκήνια του θεάτρου Πορεία κατά τη διάρκεια της παράστασης με διάθεση να οικειοποιηθούμε ορισμένα από τα μυστικά τους. Κατορθώσαμε να κλέψουμε στιγμιότυπα που δεν μοιράζονται με τον θεατή, που ωστόσο αποτελούν μια φυσική συνέχεια των όσων διαδραματίζονται επί σκηνής αποκαλύπτοντας σχέσεις, αντιθέσεις και πιστεύω.

 

 

Πήγαμε με λίγα λόγια «επίσκεψη στις τρεις αδελφές», όπως αγαπούν να λένε οι θεατές στη Ρωσία κάθε φορά που το έργο ανεβαίνει στο θέατρο. Και ως άψογες οικοδέσποινες, τα τρία κορίτσια μας ξενάγησαν στα άδυτα των παρασκηνίων και μας σύστησαν τους εξαιρετικούς συμπρωταγωνιστές τους.

Η παράσταση συνεχίζεται έως τις 5 Ιουνίου.

Γεννημένη στο Μιλάνο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1986. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Ligue Internationale Anti-prohibitionniste. Έχει συνεργαστεί με την Καθημερινή, την Αυγή, την Ελευθεροτυπία, και στην Ιταλία με το L’Espresso. Από το 2010 είναι μόνιμος συνεργάτης της Rainews 24.
Έχει δουλέψει ως κινηματογραφιστής-σκηνοθέτης, ερευνητής οπτικοακουστικού υλικού, φωτογράφος, σχεδιαστής εκδόσεων, μοντέρ και δύτης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με τους ενάλιους αρχαιολόγους κινηματογραφώντας αρχαία ναυάγια.

Σχόλια

Εικόνα Anonymous

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.