Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ce4046445.jpg
Φωτογραφία αρχείου. [Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi]

Τι δείχνει η παλιά δίκη ενός δολοφονημένου επιχειρηματία για τα φαινόμενα διαφθοράς στην αστυνομία

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Μάλαμας δολοφονήθηκε με 18 πυροβολισμούς καθ' οδόν προς τη δουλειά του. Ο 50χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία – εξάλλου οι σχέσεις του με ορισμένα πρώην και εν ενεργεία στελέχη της φαίνεται πως ήταν παραπάνω από καλές. Το inside story δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα τα πρακτικά μιας δίκης του 2014 με κατηγορούμενο τον ίδιο, που ρίχνουν φως στο παρελθόν του.
Φωτογραφία αρχείου. [Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi]

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου ο Δημήτρης Μάλαμας έφυγε από το σπίτι του στο Μαρούσι για τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι. Ενώ ήταν σταματημένος σε φανάρι στη λεωφόρο Αθηνών, οι επιβάτες μιας μηχανής τον πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα και τον πυροβόλησαν 18 φορές με καλάσνικοφ. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου μερικές ώρες αργότερα πέθανε. Ήταν η 7η δολοφονία από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, που αποδίδεται στον πόλεμο για τον έλεγχο του παράνομου τζίρου της «νύχτας».

Ο 50χρονος είχε εδώ και χρόνια διασυνδέσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρούνταν δεξί χέρι απότακτου ΕΚΑΜίτη που δολοφονήθηκε το 2018

Ο 50χρονος επιχειρηματίας δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ανέλαβαν να ερευνήσουν τον φόνο. Εδώ και χρόνια είχε διασυνδέσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούσε εν ενεργεία αστυνομικούς ως σωματοφύλακές του και θεωρούνταν δεξί χέρι του απότακτου ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε την 1η Μαΐου 2018, έξω από ταβέρνα στα Μεσόγεια.

Το 1998 είχε βρεθεί, όπως και ο Παπαχρήστου, στο επίκεντρο έρευνας του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη για υπόθεση διαφθοράς στην αστυνομία και διασυνδέσεις ενστόλων με παράνομες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη