Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
Κείμενο:
polls2.jpg

Η (κατά)χρηση των δημοσκοπήσεων

Όταν ολοκληρωθεί η “αναγέννηση” του τηλεοπτικού τοπίου, ο Νίκος Παππάς σχεδιάζει να «βάλει τάξη» και στο πεδίο των δημοσκοπήσεων. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αφού η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε τον ήδη υπάρχοντα νόμο για τις δημοσκοπήσεις και κάνει τα στραβά μάτια σε τερατώδεις παρανομίες που διαπράττονται κάτω από τη μύτη της, σε φιλικά προς αυτήν μέσα.

Μαζί με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και στενό του φίλο Λευτέρη Κρέτσο, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε στις αρχές της χρονιάς την αλλαγή του νομικού πλαισίου διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ξεκίνησε διάλογο με τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) και ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2016 θα κατέθετε το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Επικρατείας έχει δώσει μιαν ιδέα για την πρόθεσή του να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των δημοσκοπήσεων, αφήνοντας συχνά αιχμές για παραπλανητικά στοιχεία που παρουσιάζονται από κάποιες εταιρείες. Έχει κατηγορήσει αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που αξιοποιούν πολιτικά τις έρευνες κοινής γνώμης, μιλώντας για ασυδοσία, ενώ έχει αναφερθεί σε δημοσκοπήσεις που «έχουν καταπέσει στα μάτια της κοινής γνώμης» και αποτελούν πλήγμα για τη δημοκρατία.

Κανείς βέβαια δεν είναι σε θέση να ξέρει αν ο σχεδιασμός του κ. Παππά θα εξελιχθεί ομαλά, μετά από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις και τις εμπλοκές που έχουν παρουσιαστεί στα τηλεοπτικά. Μια επιτυχής έκβαση στον χειρισμό της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών θα έδινε το πράσινο φως για να συνεχίσει η κυβέρνηση και με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, το αντίθετο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη