Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cegalizia.jpg
Ο τάφος της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, που είχε πληροφοριοδότη τη Μαρία Εφίμοβα.

Δίκη Μαρίας Εφίμοβα: το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Μάλτας δεν έπεισε το ελληνικό δικαστήριο

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε χθες και τα δύο αιτήματα των δικαστικών αρχών της Μάλτας για έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα, πληροφοριοδότη της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίσια. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στη Μάλτα, καθώς έχει κατηγορήσει στελέχη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.
Ο τάφος της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, που είχε πληροφοριοδότη τη Μαρία Εφίμοβα.

Η αίθουσα στον 5ο όροφο του εφετείου περνάει απαρατήρητη, αν δεν σε έχουν ενημερώσει σχετικά. Κανονικά εχθές τα δικαστήρια είχαν αργία. Αλλά αυτή η δίκη, για την αίτηση έκδοσης πολίτη της Μάλτας από την κυβέρνησή της, αποτελεί εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, με δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, η Δημοκρατία της Μάλτας ζητάει την έκδοση της Ρωσίδας υπηκόου Μαρίας Εφίμοβα. Η ίδια παρουσιάστηκε μόνη της πριν από λίγες εβδομάδες στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές. Η Εφίμοβα ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου είχε καταφύγει, ψήφισε για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στη ρώσικη πρεσβεία στο Ψυχικό και την επόμενη μέρα έκανε το διάβημα που προκάλεσε τη χθεσινή διαδικασία.

UPDATE
Την Παρασκευή 13/04/2018 ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Αντώνης Λιόγας, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την απόρριψη των δύο αιτημάτων έκδοσης της Μαρίας Εφίμοβα.

Ένας Ρώσος διπλωμάτης και ο ανταποκριτής του Ρία Νόβοστι παρακολουθούν τη διαδικασία στην αίθουσα. Απεναντίας, απουσιάζει ο εκπρόσωπος της χώρας που ζητάει την Εφίμοβα, της Μάλτας των 400.000 κατοίκων.

Η ίδια η Εφίμοβα είναι μια έξυπνη και συγκροτημένη, όπως δείχνει, γυναίκα. Λέει στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη