Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν! Μια περιπλάνηση στον διαδικτυακό λαβύρινθο των hoaxes. ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!

Ποιος σκότωσε τον Χριστόδουλο, γιατί μας ψεκάζουν, πώς ένας άντρας θεραπεύτηκε από τον καρκίνο με χασίς, ποιος είναι ο πραγματικός μπαμπάς του Τσίπρα και χιλιάδες ακόμη τίτλοι που συνθέτουν το μεταμοντέρνο παζλ των ανυπόστατων φημών και ψευδών ειδήσεων. Με κεφαλαία και πολλά θαυμαστικά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'

Ο τίτλος φώναζε από χιλιόμετρα ότι πρόκειται για like-farming: «Μετανάστες κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας από ναό». Δεν θα πατούσα ποτέ το link αν δεν διάβαζα το συνοδευτικό σχόλιο της φίλης που μετέφερε τη δημοσίευση στο timeline μου στο facebook. «ΝΤΡΟΠΗ» έγραφε στη virtual προμετωπίδα. «Ως τώρα βοηθούσα με όλες μου τις δυνάμεις τους πρόσφυγες. Μετά από αυτό όμως τέλος», κατέληγε. Ο αριθμός των τετρακοσίων τόσων likes και των εκατό κοινοποιήσεων που κρέμονταν κάτω από το post, συνέτειναν ώστε ο δείκτης μου να πατήσει το αριστερό πλήκτρο του mouse.

To link οδηγούσε στο neapolisnews.gr, ένα τοπικό site της Καβάλας το οποίο με πρώτη ματιά δεν παραπέμπει στα γνωστά σκουπιδομπλόγκ που αναπαράγουν κατά κόρον ψευδείς ειδήσεις. Παρότι βέβαια η ανάρτηση δεν ήταν γραμμένη με κεφαλαία, ούτε συνοδευόταν από πολλά θαυμαστικά, τα επίθετα και οι χαρακτηρισμοί χτύπησαν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.