Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
moretransparencyce.jpg

Λογοδοτεί κανείς στην Ελλάδα;

Στη χώρα μας πολλοί από τους διοικούντες σε μεγάλες εταιρείες, τράπεζες και ανεξάρτητες αρχές δεν θεωρούν πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λογαριασμό για πράξεις ή παραλείψεις τους. Ο Χρήστος Ιωάννου αποκαλύπτει τρεις τρανταχτές περιπτώσεις αδιαφορίας απέναντι στην –νομικά επιβεβλημένη– ανάγκη της διαφάνειας.

Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο από τα θέματα που ψήφισε το κοινό στην εκδήλωση #YourStory, η οποία έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 16η Μαΐου. Ο Χρήστος Ιωάννου κατάφερε να πείσει όσους παρευρέθηκαν ότι η πρότασή του άξιζε την προσοχή τους και έγραψε το πρώτο από τα τρία άρθρα που θα δημοσιευτούν στο inside story.

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις; Πάτα εδώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Μυτιληναίου κατήγγειλε πριν από μερικούς μήνες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την εταιρεία από την οποία προμηθεύεται βωξίτη για την «Αλουμίνιον της Ελλάδος», για πώληση με ασύμφορους όρους που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του εργοστασίου. Λίγο αργότερα γιορτάστηκαν σε πανηγυρικό κλίμα τα 50 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου· δεν δημοσιοποιήθηκε όμως επισήμως (στις οικονομικές καταστάσεις ή με ανακοινώσεις της εταιρείας) το “πρόβλημα” με τον βωξίτη προς το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές, όπως όφειλε να γίνει.
Ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγόρας, που έχει υποχρέωση να εποπτεύει τις εισηγμένες εταιρείες, αντέδρασε σε σχετικό δημοσίευμα στον Τύπο, ακόμα και όταν ο πρόεδρός της ενημερώθηκε προσωπικά για το θέμα από τον γράφοντα. Εντωμεταξύ, ο όμιλος προχώρησε σε μία τεράστιου μεγέθους εταιρική κίνηση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη