Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover-russia.jpg

Το ρωσικό χέρι στην Κύπρο, Μέρος Β’

Η Κύπρος είναι εδώ και δεκαετίες αγαπημένο οικονομικό καταφύγιο για Ρώσους επιχειρηματίες, που την χρησιμοποιούν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους και απαιτούν την άμεση εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Οι θεσμοί της μικρής δημοκρατίας άντεξαν τις πιέσεις, μέχρι ένα σημείο.

Τις ημέρες που κρινόταν η έφεση του Ανδρέα Νεοκλέους από δικαστήριο της Λευκωσίας για τη συμφωνία με τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα του νησιού, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, να τον βοηθήσει με ορισμένες υποθέσεις Ρώσων πελατών του, διέρρευσαν μέσω του ρωσικού ιστοτόπου Κομπρομάτ (η λέξη σημαίνει υλικό που μπορεί να σε κάνει εκβιάσιμο) τα emails της Κύπριας δικαστίνας Ελένης Λοϊζίδου, δεύτερης τη τάξει μετά τον γενικό εισαγγελέα, που χειριζόταν τις υποθέσεις έκδοσης Ρώσων από την Κύπρο.


Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις το άρθρο; Άκουσε το podcast από τον Τάσο Τέλλογλου:

Περισσότερα inside podcasts εδώ.


Στα emails η Λοϊζίδου φαίνεται να βρίσκεται σε διαρκή άτυπη επικοινωνία, μέσω του προσωπικού της email, με τους Ρώσους ομολόγους της για θέματα που αφορούν τις υποθέσεις Ρώσων υπηκόων στην Κύπρο. Ορισμένοι από αυτούς ήταν πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονταν σε δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της χώρας και οι Ρώσοι ενδιαφέρονταν πάρα πολύ για την τύχη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η υπόθεση, που αποκαλύπτεται από την εφημερίδα Πολίτης στην Κύπρο, την ίδια που έχει πρωτοστατήσει στην υπόθεση του υιού Νεοκλέους, θέτει μια σειρά ζητημάτων σε σχέση με την στενότητα των σχέσεων των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη