Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
eliza.jpg
[GEORGE FREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP]

Νέες προμήθειες «φωτιά» για τις φυλακές

Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ύπαρξη κορονοϊού 450% πιο ακριβά από την τιμή εργοστασίου και γάντια 75% πάνω από αντίστοιχες παραγγελίες άλλων δημόσιων φορέων, προμηθεύτηκε για τις ανάγκες των φυλακών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
[GEORGE FREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP]

Δεν είναι η πρώτη φορά που το inside story ασχολείται με τις απευθείας αναθέσεις για τις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές εν μέσω πανδημίας. Η αρχή έγινε τον Απρίλιο, όταν εντοπίσαμε ότι την απολύμανση και απεντόμωση των καταστημάτων κράτησης της χώρας ανέλαβε μία εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων, που άλλαξε το καταστατικό της λίγο πριν υπογράψει την σύμβαση. Όπως αποδείχθηκε τον Ιούλιο σε νέο ρεπορτάζ, τις απεντομώσεις πραγματοποίησαν τρίτες εταιρείες και όχι η ανάδοχος, παρότι απαγορευόταν ρητά από τη σύμβαση. Υπηρεσίες που σε προηγούμενες αναθέσεις κόστιζαν €260-500, όταν τη δουλειά ανέλαβε μια ΙΚΕ διοργάνωσης συνεδρίων (και την έφερε σε πέρας με υπεργολαβίες σε αδειοδοτημένες εταιρείες), έφτασαν κατά μέσο όρο στα €4.200 ανά φυλακή. Σήμερα ασχολούμαστε με δύο νέες αναθέσεις της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, μία για rapid tests και άλλη μία για γάντια λάτεξ, που εγείρουν νέα ερωτήματα.

Με δυο λόγια

Στις 24 Νοεμβρίου η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου υπέγραψε σύμβαση με απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 1.230.000 γαντιών λάτεξ με πούδρα μίας χρήσεως, με συμβατικό τίμημα ανά τεμάχιο (συσκευασία των 100 γαντιών) τα €11,2, ήτοι €0,11 το γάντι (χωρίς ΦΠΑ). Δύο μέρες μετά, στις 26

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη