Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
greendeal.jpg

Θα τορπιλίσει ο κορονοϊός το Green Deal;

Η πανδημία ήρθε τη στιγμή που η ΕΕ είχε προγραμματίσει την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις αλλά και αμφισβητήσεις από εκείνους που δεν την συμπαθούν.

Το ζήτημα εκφράστηκε για πρώτη φορά από επίσημα χείλη στα μέσα Μαρτίου, όταν ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει τώρα να ξεχάσει την ιδέα του Green Deal και να επικεντρωθεί στο ζήτημα της πανδημίας, που έχει διακόψει την ομαλή λειτουργία των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικονομιών.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Η Τσεχία αποτελεί μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που βασίζονται όσο λίγες στην παραγωγή λιγνίτη – σχεδόν το 50% της ενέργειας που παράχθηκε στη χώρα το 2017 προήλθε από τον λιγνίτη, ενώ το 75% της θέρμανσης βασίστηκε σε αυτόν. Η τσέχικη κυβέρνηση έχει δείξει στο παρελθόν απροθυμία να αναγνωρίσει το μέγεθος των μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που περιλαμβάνουν την εγκατάλειψη του λιγνίτη. Έτσι, η πρόσφατη δήλωση του Μπάμπις για το Green Deal γεννά το ερώτημα: μπορεί ο κορονοϊός να δώσει στις κυβερνήσεις μία καλή αφορμή για να αποφύγουν τη μετάβαση σε μία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη