Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
coronavirus.jpg
Χονγκ Κονγκ, 5 Φεβρουαρίου 2020. [ANTHONY WALLACE / AFP]

Κορονοϊός: Η πανδημία των fake news

Η επέλαση του νέου τύπου κορονοϊού συνεχίζεται στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, και κρούσματα καταγράφονται σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Πριν όμως ο ιός πάρει πανδημικές διαστάσεις, έχει ξεσπάσει μια ανεξέλεγκτη πανδημία ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας.
Χονγκ Κονγκ, 5 Φεβρουαρίου 2020. [ANTHONY WALLACE / AFP]

Έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία επικρατεί αναστάτωση. Καμεραμάν και δημοσιογράφοι ετοιμάζονται για ζωντανές συνδέσεις, την ώρα που ασθενείς και επισκέπτες αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Μία περαστική, που σημειωτέον φοράει χειρουργική μάσκα, τους ενημερώνει ότι μόλις διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού στο νοσοκομείο. Η ανησυχία στα πρόσωπα των συγκεντρωμένων είναι εμφανής.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ένας γιατρός που εκείνη την ώρα εξέρχεται από το νοσοκομείο αντιλαμβάνεται την αναστάτωση αλλά τους διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ουδείς όμως μοιάζει διατεθειμένος να τον ακούσει. Σε λίγα λεπτά τα ψευδή νέα κάνουν τον γύρο του νοσοκομείου. Κάποιο μάλιστα κάνουν λόγο για θύμα. Άλλο που όπως αποδείχτηκε ο λόγος ήταν η προληπτική καραντίνα δύο υγιέστατων και πλήρως ασυμπτωματικών Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα.

Δεν είναι βέβαια η μοναδική ψευδής ιστορία που διακινείται. Την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη