Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
untitled-2.jpg

Bad Santa

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ένα παγκόσμιο σύμβολο με ύποπτη εξέλιξη και σκοτεινά μυστικά. Μια φιγούρα που νέμεται τον κόσμο μας για τουλάχιστον ένα μήνα το χρόνο. Και έχει και το θράσος να μη μας καταδέχεται!

Αλληλογραφεί με ανήλικους. Παριστάνει τον γενναιόδωρο με τα λεφτά των άλλων. Απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους, στους οποίους ασκεί εργασιακό μπούλινγκ αποκαλώντας τους «ξωτικά». Φέρεται βάναυσα σε αθώα ζώα, υποχρεώνοντάς τα να κάνουν εξαντλητικές διαδρομές ανά την υφήλιο. Πετάει με μια ιδιοκατασκευή πάνω από κατοικημένες περιοχές, δίχως ποτέ να καταθέτει σχέδια πτήσης. Μπαίνει κρυφά σε σπίτια στη μέση της νύχτας. Έχει χιλιάδες σωσίες, οι οποίοι παρενοχλούν τους περαστικούς στις πλατείες, θωπεύουν τα παιδιά στα εμπορικά κέντρα ή απλώς χτυπούν κουδούνια, προκαλώντας ηχορύπανση. Και, όπως όλοι οι κακοποιοί, διαθέτει πολλά ονόματα. Είναι ο Άγιος Βασίλης, γνωστός και ως Santa Claus ή Saint Nicholas ή Father Christmas ή Sinterklaas ή απλά Santa. Μία, ομολογουμένως, πολύ σκοτεινή προσωπικότητα. Ας προσπαθήσουμε να τον ακτινογραφήσουμε.

Το πρώτο μεγάλο κόλπο

Η δράση του ξεκινά στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, όπου τον 4ο αιώνα μ.Χ. ήταν γνωστός ως Βασίλειος. Η οικογένειά του ήταν μία από τις πιο ευυπόληπτες της πόλης. Φαίνεται όμως ότι οι γονείς του (πατέρας καθηγητής ρητορικής-μητέρα αγία) τον παραμελούσαν. Ο μικρός Βασίλειος μεγαλώνει δίπλα στη γιαγιά του και, όταν εκείνη πεθαίνει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη