Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
075_aswestopoulos-emmanuel170907_npod8.jpg
Η υπουργός Πολιτισμού από τον Νοέμβριο του 2016, Λυδία Κονιόρδου. [Wassilios Aswestopoulos/NURPHOTO]

Αποκαλύψεις για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού

Όταν ιδρύθηκε το 1995, το ονόμασαν «μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές κατακτήσεις στον χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού». Σήμερα, δέχεται έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για τα τελευταία 12 χρόνια λειτουργίας του. Όπως φαίνεται, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας κρύβει ένα σκάνδαλο που αγγίζει όλες τις κυβερνήσεις.
Η υπουργός Πολιτισμού από τον Νοέμβριο του 2016, Λυδία Κονιόρδου. [Wassilios Aswestopoulos/NURPHOTO]

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από 22 χρόνια, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να φτιάξουν μία ένωση προσώπων για να στηρίζουν ο ένας τον άλλον στα δύσκολα. Την ονόμασαν κατάλληλα: Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Θα παρείχε φροντίδα στα παιδιά των εργαζομένων, θα τους βοηθούσε οικονομικά όταν αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας, θα χρηματοδοτούσε τις εκδηλώσεις τους.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Η Ασπασία Λούβη, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) και ο Φιλάρετος Αλικαρίδης, συνεργάτης του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που ερεύνησε σε βάθος τη λειτουργία και χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, αποκαλύπτουν στο inside story τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και κατά τη γνώμη τους αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι επί δεκαετίες, εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος πέφτουν σε μία τρύπα αδιαφάνειας και απόλυτης έλλειψης λογοδοσίας.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας αποτελεί μία ιδιωτική ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα, ο πρόεδρος της οποίας διοριζόταν από το υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία 15 χρόνια με φωτογραφικές διατάξεις. Λαμβάνει ετήσιες επιχορηγήσεις από το ΤΑΠ (συνολικά 16,1 εκατ. ευρώ από το 2005 ως το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη