«Ορκίζομαι να γρυλλίσω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια»

Μπορεί ένα γουρούνι να κληθεί στο δικαστήριο; Γίνεται μια ακρίδα να υποδείξει τον δράστη ενός εγκλήματος; Ξέρει ο παπαγάλος τον φονιά; Αν σας βασανίζουν τέτοιου είδους απορίες, πρέπει να διαβάσετε αυτό το κείμενο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[XILAM ANIMATION / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12]

Λένε πως ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα στη Γη που έχει την ικανότητα να γελά. Επίσης είναι το μοναδικό που μπορεί να κληθεί για να παραστεί ως μάρτυρας σε ένα δικαστήριο (στις μέρες μας τουλάχιστον, γιατί, όπως θα δούμε, παλιά οι δικαστές ήταν λιγότερο στενόμυαλοι). Παρ’ όλα αυτά, όσοι νομίζουν πως τα υπόλοιπα ζώα αδυνατούν να συμβάλλουν στην διαλεύκανση ενός εγκλήματος και στην απονομή της δικαιοσύνης, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Θύματα της ίδιας πλάνης υπήρξαν στο παρελθόν και ορισμένοι κακοποιοί, οι οποίοι, αφού διέπραξαν την εγκληματική τους πράξη και έφυγαν σαν κύριοι, είδαν τα πάντα να γκρεμίζονται εξαιτίας ενός εκπροσώπου του ζωικού βασιλείου που είχε την τάση να χώνει το ράμφος του στις δουλειές των άλλων.

Άγκρα, Ινδία, 2014: Ο μάρτυρας έτρωγε ηλιόσπορους

Έμοιαζε να είναι το τέλειο έγκλημα. Κανείς από τους περιοίκους δεν είχε δει το παραμικρό. Κάποιοι είχαν ακούσει ένα δυνατό γάβγισμα, το οποίο σταμάτησε γρήγορα με έναν λυγμό. Έπειτα απόλυτη ησυχία. Όταν ο Βιτζάι Σάρμα επέστρεψε στο σπίτι του, αντίκρισε την πόρτα παραβιασμένη και την σύζυγό του, Νεελάμ, νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δίπλα της μαχαιρωμένος και άψυχος κείτονταν ο σκύλος του ζευγαριού. Η μόνη ζωντανή παρουσία ήταν ο Ηρακλής, ο παπαγάλος του θύματος, ο οποίος τσιμπολογούσε αμέριμνος τους ηλιόσπορούς του. Ο δολοφόνος δεν είχε αφήσει πίσω του ίχνη ή αποτυπώματα, ενώ έλειπαν χρήματα και τιμαλφή. Οι έρευνες της αστυνομίας κατέληξαν σύντομα σε αδιέξοδο και η υπόθεση όδευε για το αρχείο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.