Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
010_a7a13220_170_0.jpg
[XILAM ANIMATION / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12]

«Ορκίζομαι να γρυλλίσω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια»

Μπορεί ένα γουρούνι να κληθεί στο δικαστήριο; Γίνεται μια ακρίδα να υποδείξει τον δράστη ενός εγκλήματος; Ξέρει ο παπαγάλος τον φονιά; Αν σας βασανίζουν τέτοιου είδους απορίες, πρέπει να διαβάσετε αυτό το κείμενο.
[XILAM ANIMATION / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12]

Λένε πως ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα στη Γη που έχει την ικανότητα να γελά. Επίσης είναι το μοναδικό που μπορεί να κληθεί για να παραστεί ως μάρτυρας σε ένα δικαστήριο (στις μέρες μας τουλάχιστον, γιατί, όπως θα δούμε, παλιά οι δικαστές ήταν λιγότερο στενόμυαλοι). Παρ’ όλα αυτά, όσοι νομίζουν πως τα υπόλοιπα ζώα αδυνατούν να συμβάλλουν στην διαλεύκανση ενός εγκλήματος και στην απονομή της δικαιοσύνης, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Θύματα της ίδιας πλάνης υπήρξαν στο παρελθόν και ορισμένοι κακοποιοί, οι οποίοι, αφού διέπραξαν την εγκληματική τους πράξη και έφυγαν σαν κύριοι, είδαν τα πάντα να γκρεμίζονται εξαιτίας ενός εκπροσώπου του ζωικού βασιλείου που είχε την τάση να χώνει το ράμφος του στις δουλειές των άλλων.

Άγκρα, Ινδία, 2014: Ο μάρτυρας έτρωγε ηλιόσπορους

Έμοιαζε να είναι το τέλειο έγκλημα. Κανείς από τους περιοίκους δεν είχε δει το παραμικρό. Κάποιοι είχαν ακούσει ένα δυνατό γάβγισμα, το οποίο σταμάτησε γρήγορα με έναν λυγμό. Έπειτα απόλυτη ησυχία. Όταν ο Βιτζάι Σάρμα επέστρεψε στο σπίτι του, αντίκρισε την πόρτα παραβιασμένη και την σύζυγό του, Νεελάμ, νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δίπλα της μαχαιρωμένος και άψυχος κείτονταν ο σκύλος του ζευγαριού. Η μόνη ζωντανή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη