Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
covernordic.jpg
[favikenmagasinet.se]

Nordic Εxposure: H εισβολή του Βορρά

Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Γροιλανδία και Ισλανδία, νήσοι Φερόες και Άλαντ είναι στη μόδα καθώς τα σκληρά αστυνομικά, η πρωτογενής κουζίνα και το ντιζάιν των χωρών του ήλιου του μεσονυκτίου επιβάλλουν την τάση «Nordic».
[favikenmagasinet.se]

Eίναι κάπως οξύμωρο οι Βόρειοι να ψάχνουν την ευτυχία στον Νότο και οι Νότιοι στον Βορρά, αλλά μάλλον είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια. Ίσως να έχουν οι Νότιοι δίκιο, τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως οι Δανοί αναδεικνύονται σταθερά τα τελευταία χρόνια ως ο πιο ευτυχισμένος λαός του πλανήτη όσο οι υπόλοιποι προσπαθούμε να προφέρουμε τη λέξη «hygge» (δεν μεταφράζεται ακριβώς, σημαίνει άνεση, ζεστά ροφήματα, μάλλινα πουλόβερ, κεριά) και να αποκωδικοποιήσουμε τον τρόπο που μπορούμε να την κατακτήσουμε.

Image
bookcatalog_spring_2016-590_fokion.jpg
Φωτογραφία του Φωκίωνα Ζησιάδη από το βιβλίο «Iceland Fokion Zissiadis» από τις εκδόσεις teNeues.

Πώς μοιάζει μια πόλη όπου όλα είναι όπως ακριβώς πρέπει; Αρκεί να επισκεφθεί κανείς την Κοπεγχάγη με το cutting edge ντιζάιν της, τους καθαρούς δρόμους, τα κτίρια σε ανθρώπινα μεγέθη, τους ποδηλάτες που απορροφούν κάθε ρανίδα φωτός στο ανοιχτό τους δέρμα. Αντίστοιχες οι εικόνες στο Ελσίνκι, το Όσλο, τη Στοκχόλμη. Είναι αυτή η ησυχία και ένας αβίαστος ρυθμός που σε καθηλώνει, η απλότητα, η ευγένεια, η πρακτικότητα και η κατακτημένη αισθητική που δεν χρειάζεται φτερά παγονιού, τόνους κόκκινου κραγιόν και τακούνια για να λάμψει. Η κουλτούρα των χωρών του Βορρά, η τηλεόραση και το σινεμά, το ντιζάιν και βέβαια η nordic cuisine αποδεικνύουν πως δεν φτάνει μόνο ο ήλιος για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη