Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover-roald.jpg
[Quentin Blake]

Ρόαλντ Νταλ: Ο γίγαντας με τη μαγική πένα

Έλαβε μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διατέλεσε κατάσκοπος του Τσόρτσιλ, έκανε μια σημαντική ιατρική εφεύρεση, αντιμετώπισε μεγάλες απώλειες και κυρίως κατόρθωσε να μας χαρίσει ιστορίες με σασπένς, μαύρο χιούμορ, σιχαμένους κακούς και αξέχαστoυς αντι-ήρωες.
[Quentin Blake]

Σε αυτό το πάρτι είναι όλοι καλεσμένοι. Η Ματίλντα που έκανε μόδα τα nerds πολύ πριν τo Silicon Valley, ο Τσάρλι με τον ιδιοφυή κι υπέροχα τρελό Γούιλι Γόνκα και τους Ούμπα Λούμπα, η Σόφι με τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα, ο ερωτευμένος κύριος Χόπι που ξεροσταλιάζει για την κυρία Σίλβερ, η οποία όμως αγαπά μόνο τη χελώνα της, τον Άλφι. Εκεί είναι και ο Απίθανος Κύριος Φοξ που τροφοδοτεί τα παιδιά με ατάκες-ασπίδες κατά των ενηλίκων, όπως «αντιλαμβάνομαι τι λες και τα σχόλια σου σίγουρα είναι αξιόλογα, αλλά θα αγνοήσω τη συμβουλή σου».

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φαν του Ρόαλντ Νταλ συμμετέχουν στα πάρτι που διοργανώνονται σε όλην την Αγγλία καθώς σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου παραμυθά. Σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία οργανώσουν εκδηλώσεις με υλικό επιμελημένο από το ίδρυμα Dahl και το Μουσείο του. Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House κυκλοφόρησε μια νέα σειρά των βιβλίων του με νέα εξώφυλλα και σχέδια του στενού συνεργάτη του, Κουεντίν Μπλέικ. Η Oxford University Press εξέδωσε το Λεξικό του Dahl με όλες τις λέξεις της φανταστικής γλώσσας Gobblefunk («mmm...those children tasted scrumdiddlyumptious!»), ένα νέο τριαντάφυλλο στο χρώμα του ροδάκινου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη