Όργια, σιλικόνη και δολοπλοκίες: H σέχτα που στηρίζει τον Έρντογαν

Μια αδελφότητα έχει αναστατώσει την τουρκική κοινωνία, όχι για την πνευματική της συνεισφορά, αλλά για πράξεις αξιόποινες που είναι άσχετες με μια «ισλαμική» οργάνωση. Όργια, εκβιασμοί, βιντεοταινίες, οικογενειακά δράματα και δικαστικές διαμάχες δεν αφήνουν την τουρκική γνώμη να ξεχάσει τον Αντνάν Οκτάρ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
19
'
Οι «γατούλες» του Αντνάν Οκτάρ περνάνε από τον ίδιο πλαστικό και μακιγιέρ πριν βγουν στον κόσμο.

Πάνε δύο εβδομάδες που τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν επικεντρωθεί στον σκιώδη κόσμο της αδελφότητας Γκιουλέν. Ο Τούρκος πρόεδρος Έρντογαν κατονομάζει τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ως κύριο υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ανεξάρτητα του πόσο σοβαρές είναι οι εις βάρος του κατηγορίες και πόσο πραγματικός ο ρόλος του στο επονείδιστο εκείνο βράδυ, ο Γκιουλέν έχει γίνει αντικείμενο καθημερινής συζήτησης ανά την υφήλιο –κάτι που αποτελούσε, εδώ και δεκαετίες, στην ίδια την Τουρκία.

Παρότι η πλέον φιλόδοξη, η πιο άρτια οργανωμένη και ενδεχομένως η πιο πολυπληθής, η αδελφότητα που ίδρυσε ο Γκιουλέν ως παραφυάδα του τάγματος των «πεφωτισμένων» (Νουρτζού) είναι μία από τις δεκάδες που δρουν στην Τουρκία. Δεν είναι καν η μόνη με φιλοδοξίες διεθνούς δράσης, ούτε η μόνη που συνεργάσθηκε αγαστά με τον Έρντογαν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για δεκαετίες.

Ο κόσμος των ισλαμικών αδελφοτήτων είναι γεμάτος μυστήριο για τους “απ’ έξω”, κρυφός και υπόγειος. Είναι όμως και ιδιαίτερα τρομακτικός. Ο φόβος που προκαλεί κάθε άλλο παρά παράλογος είναι. Εδώ και δεκαετίες, μία συγκεκριμένη αδελφότητα έχει αναστατώσει την τουρκική κοινωνία, ιδίως τα ευπορότερα στρώματά της. Απασχολεί την επικαιρότητα όχι για την όποια πνευματική της συνεισφορά ή κοινωφελές έργο, αλλά για πράξεις που και αξιόποινες είναι και άσχετες με την αναμενόμενη από μια «ισλαμική» οργάνωση δράση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.