Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
ce000_1qw1we.jpg
Κλειστή παραλία στη Ραφήνα, 29 Απριλίου 2020. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Το κακό και το πολύ κακό σενάριο για τον τουρισμό

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τουριστικός κλάδος. Δεκαεννιά ημέρες πριν από την επίσημη επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, μαθαίνουμε τι πραγματικά τρομάζει ξενοδόχους, εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οικονομολόγους.
Κλειστή παραλία στη Ραφήνα, 29 Απριλίου 2020. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Στο Jenga, ένα επιτραπέζιο ομαδικό παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να καταφέρουν να διατηρήσουν όρθιο τον πύργο που δημιουργούν με τα τουβλάκια. Τι γίνεται όμως εάν ο βασικός ταλαντούχος παίκτης της ομάδας μας δεν «πιάσει» την απόδοση που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια; Ο πύργος θα καταρρεύσει. Η ομάδα μας θα χάσει και το παιχνίδι θα επαναληφθεί, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για το οικονομικό οικοδόμημα της χώρας, της οποίας ο βασικός «παίκτης», ο τουρισμός, λόγω της πανδημίας βρίσκεται επί ξυρού ακμής. Ποια είναι όμως τα, μέχρι στιγμής, δεδομένα; Τι πραγματικά τρομάζει την τουριστική «βιομηχανία», πέραν φυσικά από αυτή καθ’ αυτή την υγειονομική κρίση; Ποιος είναι με λίγα λόγια ο πραγματικός κίνδυνος;

Το inside story αναζήτησε απαντήσεις σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα, μιλώντας με ξενοδόχους, εκπροσώπους τουριστικών φορέων, οικονομολόγους και δικηγόρους, 19 ημέρες πριν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη