Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover1_ys2_ianos.jpg

#YourStory2: Η εκδήλωση στον Ιανό

Περισσότερες από 120 ιδέες για ρεπορτάζ προτάθηκαν φέτος από τους αναγνώστες μας, στο πλαίσιο του δεύτερου #YourStory2, μιας ιδέας όπου δημοσιογράφοι και κοινό ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μέσα από την οποία μαθαίνουν για τον τρόπο που γεννιούνται, εξελίσσονται και γίνονται τα ρεπορτάζ.

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το YourStory2, μια πρωτοβουλία του inside story που φέρνει κοντά δημοσιογράφους και κοινό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι αναγνώστες πρότειναν και ψήφισαν τα θέματα που οι δημοσιογράφοι inside story θα καλύψουν κατά προτεραιότητα.

Εφέτος προηγήθηκε ένα εργαστήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Εκεί οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν για να αποφασιστεί εάν θα πραγματοποιηθεί η διερεύνηση ενός θέματος. Χωρισμένοι σε ομάδες, συγκρότησαν πολλά συμμετοχικά newsrooms, μαζί με έναν δημοσιογράφο του inside story σε ρόλο συντονιστή.

Στην συνέχεια, η συντακτική ομάδα του inside story κλήθηκε να επιλέξει τις έξι επικρατέστερες προτάσεις, από τις περισσότερες από 120 που έστειλαν οι αναγνώστες φέτος –περίπου τις διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι. Τελευταίο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε η εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης 29 Μαρτίου 2018 στον Ιανό. Σε αυτήν, οι αναγνώστες που είχαν προτείνει τις έξι επικρατέστερες ιδέες κλήθηκαν να κάνουν σύντομες παρουσιάσεις των τριών λεπτών για το θέμα τους, με τρία λεπτά ακόμη να διατίθενται για την απάντηση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη