Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cedragasakis000_par8247385.jpg
Ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Τρικυμία στις τράπεζες με το πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μάκης Ολυμπίτης ζήτησε από τους τραπεζίτες να εντάξουν στον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη εκτός από φυσικά πρόσωπα και όσους έχουν εμπορική δραστηριότητα, δίχως μάλιστα να χρειάζεται απόδειξη της ιδιότητάς τους.
Ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη νέα ένεση κεφαλαίων στις τράπεζες, την οποία θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, εμφανίστηκε ο σύμβουλος επί τραπεζικών θεμάτων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ταράξει τα ούτως ή άλλως θολά νερά των τραπεζών.

Και εξηγούμαστε: ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης (αλέκτωρ), μιλώντας στη διάρκεια των Επιτροπών Παραγωγής-Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, όπου έγινε η πρώτη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δίμηνη παράταση –μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019– του λεγόμενου νόμου Κατσέλη 3869/2010 (προστασία κύριας κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών), είπε μεταξύ άλλων:

  • «Για να εξηγήσω ότι δεν διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει η έννοια της διαπραγμάτευσης. Εφόσον όμως είναι θέματα που άπτονται της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και ενδεχόμενης κρατικής ενίσχυσης, είμαστε υποχρεωμένοι όπως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενημερώνουμε τα ευρωπαϊκά όργανα και ειδικά εδώ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θέματα όπως αυτό των κόκκινων δανείων άπτονται της σταθερότητας του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη