Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cebombtsatani.jpg
Η είσοδος του σπιτιού της εισαγγελέως κ. Τσατάνη μετά την έκρηξη της βόμβας.

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη

Η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την Αστυνομία, την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο, ως υπαιτίους για την έκθεσή της σε κίνδυνο ζωής, από τη βόμβα που εξερράγη μπροστά στην κατοικία της το 2016.
Η είσοδος του σπιτιού της εισαγγελέως κ. Τσατάνη μετά την έκρηξη της βόμβας.

Η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους 112 πυροδοτήθηκε δέκα λεπτά πριν τις 11 μ.μ. της 13ης Οκτωβρίου 2016. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και την πρόσοψη του διπλανού βιβλιοπωλείου «Ελεύθερη Σκέψη». Είχαν προηγηθεί, στις 10.22 μ.μ., προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την ιστοσελίδα zougla.gr, με τα οποία άγνωστος έδινε χρονικό περιθώριο 30 λεπτών για την εκκένωση της περιοχής.

Τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη επικράτησε σύγχυση για τον στόχο της επίθεσης, καθώς αρχικά θεωρήθηκε πως οι δράστες ήθελαν να πλήξουν το παρακείμενο εθνικιστικό βιβλιοπωλείο και όχι την κ. Τσατάνη. Την κατάσταση ξεκαθάρισε αρχικά ο συνήγορός της Θέμης Σοφός, ο οποίος μιλώντας στις κάμερες δήλωσε πως «η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως». Το επόμενο πρωί, όποιες αμφιβολίες παρέμεναν διέλυσε η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων».

Image
2tsatani.jpg
Το εξωτερικό της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν η κατοικία της κ. Τσατάνη, μετά την έκρηξη της βόμβας.

Οι καταγγελίες της εισαγγελέως

Δυόμισι χρόνια

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη