Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cewsedw.jpg
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος σε διαμαρτυρία με μέλη των ΠάΝΚΣ μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, τον Νοέμβριο του 2020.

Ο φοιτητής που τα βάζει με όλες τις παρατάξεις

Όποιος έχει σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ξέρει πως ο κανόνας είναι η σιωπή μπροστά στη βία, που είναι κανονικοποιημένη και εκτυλίσσεται καθημερινά σε διαδρόμους, αμφιθέατρα και καφέ. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Μία από αυτές είναι ο Βασίλης Αποστολόπουλος.
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος σε διαμαρτυρία με μέλη των ΠάΝΚΣ μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, τον Νοέμβριο του 2020.

Για τον Βασίλη Αποστολόπουλο, επικεφαλής της ανεξάρτητης φιλελεύθερης φοιτητικής παράταξης «ΠάΝΚΣ», δεν ήταν πρωτοφανές να δει το πρόσωπο του σε αφίσα εντός του Πανεπιστημίου. Από τη στιγμή που ήρθε –πριν από έξι χρόνια– στην Αθήνα για να σπουδάσει στη σχολή Ναυπηγών-Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και αποφάσισε να αντιδράσει σε αυτά που θεώρησε τα κακώς κείμενα της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η διαδρομή που άνοιγε μπροστά του έμοιαζε γεμάτη εμπόδια και απειλές. Στις 12 Μαΐου είδε εκ νέου το πρόσωπο του σε αφίσα – είχε αναρτηθεί από σχήμα φοιτητών το οποίο μετέχει σε φοιτητική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Image
apostolo1.jpg

Ο κ. Αποστολόπουλος –όπως κατήγγειλε– ζήτησε από τον πρύτανη του ΠΑΔΑ Παναγιώτη Καλδή να κατέβουν οι αφίσες. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρύτανης του είπε πως «οι απόψεις έχουν και συνέπειες».

Τον συνάντησα ένα απόγευμα σε γνωστό καφέ του Παγκρατίου. Αφού καθίσαμε, έριξε μία ματιά τριγύρω – ίσως από τη συνήθεια να λαμβάνει προφυλάξεις καθώς, όπως είπε, «έχω καμιά 40αρια απειλές, αλλά δεν τις ποστάρω, διότι τις βλέπουν αυτοί που τις φτιάχνουν και χαίρονται».

Image
apostolopoulos.png

Την περίοδο που η χώρα έμπαινε στην πανδημία, ο Αποστολόπουλος απέκτησε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη