Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
felix

Η πλευρά του Ταλ Ντίλιαν διαψεύδει ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος έπαψε να είναι μέτοχος της Intellexa

Νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το inside story δείχνουν ότι ένα από τα κομβικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Έλληνας επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, παραμένει κάτοχος του 35% της Intellexa, παρότι επιχειρήθηκε να φανεί ότι έχει πουλήσει το μερίδιό του.

Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν συνειδητοποιήσαμε πως στις 7 Μαρτίου 2024, δύο μόλις ημέρες μετά τις βαριές κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων που συνδέονται άμεσα με το σκάνδαλο των υποκλοπών γνωστό ως Predatorgate, η κυπριακή εταιρεία Santinomo Limited, η οποία κατέχει το 35% της ελληνικής Intellexa ΑΕ, ανάρτησε νέα έγγραφα στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου.

Το πού τελικά θα μας οδηγούσαν αυτά τα έγγραφα, ήταν ακόμη πιο αναπάντεχο και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμο για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο δεύτερος μέτοχος της Intellexa

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ένα από τα κομβικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών –και πλέον μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός– ιδρύει την εταιρεία Santinomo Limited με έδρα τη Λεμεσό. Σκοπό της Santinomo μεταξύ άλλων είναι η ανάπτυξη λογισμικού ολοκληρωμένων συστημάτων σε σειρά πεδίων. Διευθυντής της αναλαμβάνει ο ίδιος ο Φέλιξ Μπίτζιος και γραμματέας η κυπριακή εταιρεία Finsol Enterprises. Διευθυντής της Finsol Enterprises είναι ο Έλληνας λογιστής Ηλίας Κυριακίδης και λειτουργός συμμόρφωσης (καθώς πρόκειται για εταιρεία αδειοδοτημένη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη