Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
walidhaddad
[Walid Haddad/Committee to Protect Journalists]

Η κατασκοπευτική τεχνολογία που το Ισραήλ προσπάθησε να κρατήσει κρυφή διέρρευσε στο εξωτερικό

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η μητρική εταιρεία του Predator, Intellexa, που διοικείται από Ισραηλινούς αλλά λειτουργεί εκτός του καθεστώτος εξαγωγών του Ισραήλ, παρουσίασε ένα spyware που μολύνει συσκευές μέσω online διαφημίσεων – κάτι που θεωρείται η αιχμή του δόρατος της ισραηλινής βιομηχανίας κυβερνοεπιθέσεων.
[Walid Haddad/Committee to Protect Journalists]

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει δει το inside story και η Haaretz, η Intellexa, η οποία ανήκει στον πρώην αξιωματικό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών Ταλ Ντίλιαν, παρουσίασε ένα προϊόν κατασκοπείας που καθιστά δυνατή τη μόλυνση κινητών τηλεφώνων όπως τα iPhone ή τα Android αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μια νέα πρόταση προς έναν δυνητικό πελάτη, η οποία παρουσιάζει τον πιο ενημερωμένο κατάλογο κατασκοπευτικών εργαλείων της εταιρείας. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης για πρώτη φορά νέους περιορισμούς που επέβαλε η εταιρεία στους δυνητικούς πελάτες και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κατασκοπευτικό λογισμικό – πιθανότατα στον απόηχο της σειράς σκανδάλων που αφορούν την εταιρεία και τους πελάτες της, τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και το Ισραήλ και προκάλεσαν οργή στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το άρθρο στη Haaretz

Διαβάστε εδώ το άρθρο στα εβραϊκά, στην εφημερίδα Haaretz.

Image
tal-dilian-intellexa-ceo-min.jpg
Ο Ταλ Ντίλιαν.

Πριν από έναν μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε προσωπικές κυρώσεις στον Ντίλιαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της τεχνολογικής μονάδας της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Οι κυρώσεις ήρθαν αφότου η Intellexa, η οποία ανέπτυξε το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη