Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Κείμενο:
2._parathyro_poy_anoigei_mono_toy.png

Γραφεία εκπόνησης εργασιών: Πάντα «δίπλα στο φοιτητή»

Τι είναι πιο σημαντικό, η απόκτηση ενός πτυχίου ή ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό; Πολλοί φοιτητές φαίνεται να δίνουν βάρος στο πρώτο, αφού πληρώνουν ποσά της τάξης των 500 ευρώ προκειμένου να γράψει κάποιος άλλος τις πτυχιακές τους εργασίες, οι οποίες στο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι σχεδόν η μοναδική τους ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της έρευνας.

«Η διαδικασία είχε ως εξής: όσο τους έβαζα χρήματα, προχωρούσε και η εργασία. Αρχικά, έβαλα την προκαταβολή που είχαμε συμφωνήσει κι εκείνοι μου έστειλαν το πρώτο μέρος. Όταν έβαλα την επόμενη δόση, μου έστειλαν το δεύτερο. Και συνεχίσαμε έτσι, ώσπου μου παρέδωσαν την εργασία ολοκληρωμένη, μαζί με τις αλλαγές που είχα ζητήσει».

​Η θετική εμπειρία της Ντιάνας

Το 2011 η Ντιάνα ήταν τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Φτάνοντας στο τελευταίο εξάμηνο, στο οποίο προβλεπόταν η συγγραφή της πτυχιακής εργασίας από τους φοιτητές, έκρινε πως δεν είχε τη διάθεση να εκπονήσει η ίδια τη δική της. Η σκέψη της πήγε σε μία φίλη, απόφοιτη του ιδίου Τμήματος, που ευρισκόμενη στην ίδια κατάσταση έναν χρόνο νωρίτερα, είχε αναθέσει την πραγματοποίηση της εργασίας της σε ένα «Γραφείο Υποστήριξης Φοιτητών».

«Δεν θυμάμαι αν τους βρήκε η ίδια ή αν εκείνοι ήταν που την βρήκαν», σημειώνει η Ντιάνα. «Νομίζω πως είχαν ένα προφίλ στο Facebook και από αυτό έκαναν μια κοινοποίηση, είτε στην ομάδα του Τμήματός μας, είτε στη σελίδα της βιβλιοθήκης. Έλεγαν πως αναλαμβάνουν φοιτητικές εργασίες, με πολύ καλά αποτελέσματα και σε πολύ χαμηλές τιμές».

Image
12._pinakas_diadikasias_universitas.gr_.png

Όταν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη