Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
ceminfin.jpg

Το δημόσιο ζητάει 2,8 εκατ. ευρώ από Lidl και Άκτωρ για καμμένη δημόσια γη

Το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί αποζημίωση για καμμένη δασική έκταση από τη φωτιά, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2013 στο Πόρτο Ράφτη.

Το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών (Ευκλείδη Τσακαλώτο), υπέβαλε αγωγή κατά των εταιρειών Lidl Hellas, Άκτωρ ΑΤΕ και Χ. Κλαψής Κατασκευαστική & Σία ΕΕ και κατά ακόμα τεσσάρων φυσικών προσώπων, για καταστροφή δημόσιας έκτασης από πυρκαγιά. Ζητάει αποζημίωση 2.878.073,80 ευρώ.

Image
agogi1hselida.jpg
Μέρος της πρώτης σελίδας της αγωγής του ελληνικού δημοσίου, που ασκείται επίσης ενάντια σε τέσσερα ακόμα φυσικά πρόσωπα, υπαλλήλους της Άκτωρ ΑΤΕ και της Χ. Κλαψής.

Πρόκειται για ζημιά που προκλήθηκε από πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από τον περίβολο του σούπερ μάρκετ Lidl στο Πόρτο Ράφτη τον Αύγουστο του 2013 και έκαψε συνολικά έκταση 7.000 στρεμμάτων στη γύρω περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου. Την πυρκαγιά προκάλεσαν από αμέλεια και καταδικάστηκαν γι’ αυτό εργάτες του συνεργείου της εταιρείας Χ. Κλαψής, η οποία ήταν υπεργολάβος της Άκτωρ ATE. Η Άκτωρ είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει κατασκευαστικές εργασίες στον περίβολο του σούπερ μάρκετ, για τις οποίες είχε λάβει σχετική εντολή. Όμως ουδείς από αυτούς που είχαν τη νομική ευθύνη είχε ζητήσει ειδική άδεια για εργασίες από την Πυροσβεστική, ούτε είχε προβεί σε άλλες ενέργειες προληπτικού χαρακτήρα για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς, όπως απαιτείται όταν γίνονται εργασίες στην ύπαιθρο με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι (πόσο μάλλον όταν έπνεαν άνεμοι έξι μποφόρ, όπως την ημέρα του συμβάντος). Πέρα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη