Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover-blade.jpg

Blade Runner 2049: Τα ανδροειδή μπορούν ακόμη να ερωτεύονται

Το σίκουελ του Blade Runner βγαίνει στις αίθουσες τον Οκτώβριο. Και η φουτουριστική νουάρ αύρα του πρωτότυπου, 35 χρόνια μετά, μας τυλίγει ξανά.

Τριάντα χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά για μια πόλη σαν το Λος Άντζελες που, ήδη από το έτος 2019, ήταν στα όριά της. Αν κάποιος βρισκόταν τότε εκεί, θα αντίκριζε ένα πραγματικό χάος. Στους βρώμικους δρόμους και κάτω από την ασταμάτητη βροχή, περιφέρονταν πλήθη κόσμου. Όλοι τους σκυφτοί, σαν να έπασχαν από κατάθλιψη –κάτι που μάλλον ίσχυε. Ο αέρας ήταν τόσο μολυσμένος, ώστε οι διαφημιστικές οθόνες και οι ταμπέλες νέον ίσα που διακρίνονταν μέσα στην θολούρα. Οι δε οδηγοί των ιπτάμενων αυτοκινήτων, έπρεπε να προσέχουν πολύ για μην πέσουν σε κάποιο από τα πολυώροφα κτίρια. Για παράδειγμα, στη γιγάντια πυραμίδα της Tyrell, της εταιρίας που κατασκεύαζε τις περίφημες ρεπλίκες Nexus 6.

Image
tyrell-corporation_facade_blade-runner_1982.png

Ήταν «πιο ανθρώπινες από τους ίδιους ανθρώπους», όπως έλεγε και το διαφημιστικό μότο των κατασκευαστών. Μονάχα οι ανεπαίσθητες διακυμάνσεις στον αμφιβληστροειδή τους, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ερωταποκρίσεων, μπορούσαν να αποκαλύψουν την αληθινή φύση τους. Τη χρονιά εκείνη, τέσσερα Nexus 6, με αρχηγό κάποιον Ρόι Μπάτι είχαν παραβιάσει τον νόμο και είχαν επιστρέψει από τις διαστημικές αποικίες στη Γη. Tο είχαν κάνει, δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους και καταλαμβάνοντας ένα διαστημόπλοιο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη